Nieuwbouwziekenhuis Eeklo

AZ Alma

Bekijk meer over dit project
Op een makersmarkt in de Entrepot in Brugge kwamen we Patrik EJ De Leersnyder tegen die ons werk prachtig vond en ons wees op de mogelijkheid om deel te nemen aan de selectie voor kunstwerken voor het nieuwe ziekenhuis AZ Alma in Eeklo. Zo gezegd zo gedaan en een 6 tal maanden later waren we geselecteerd, 11 artiesten uit 65 inzendingen. Wij waren de enige graffiti-artiesten. In totaal brachten we een 800 tal m² schilderijen aan op 15 locaties rondom het nieuwe ziekenhuis.

De bezoekersparking

Om de bezoekers hun aandacht in deze overdekte parking te richten op de in en uitgang, trap en liften. Hierbij brachten we in onze DisorderLine stijl een interpretatie van het AZ Alma logo aan in de rode kleur van hun huisstijl. Waarbij we speelden met de verschillende muren van deze omgeving.

De grootse trome l'oeil

Een groots trompe l'oeil werk dat over verschillende muren uitgespreid is langs de achterkant van het gebouw. Vanop het plein tot op de gevel van de personeelsparking. Uitgangspunt was dat de personeelsparking een blok beton was voor het bos dat erachter ligt. Door deze wanden aan te pakken verbeterden we het zicht voor de bezoekers die vanuit het restaurant uitkijken op deze muren. We kozen voor een soort vijver op de voorgrond verbonden met de achterste muur waar we het bos gebruikten als inspiratie. Tijdens het uitvoeren van dit werk werd ons ook gevraagd om de tekeningen nogmaals door te trekken in een 3e laag op de ramen van de balustrade van het restaurant terras. Hiervoor hebben we details uit de muurschilderingen gefotografeerd en via stickers in een nieuwe compositie op de ramen gekleefd. Hierdoor ziet de bezoeker details uit de grote tekening die hem anders zouden ontgaan zijn.

De Engelse Koeren

Tot slot was ons gevraagd de 'Engelse koeren' rondom het gebouw aan te pakken. Deze open kelders dienden voor nooduitgangen en technische installaties waardoor mensen op de -1 vanuit hun bureau of de gangen uitkeken op een betonwand. Afhankelijk van de dienst die erop uitkeek hebben we tekeningen aangebracht in een passend thema.
next

JDP Saint Brieuc