DisorderLine project AZ Alma Eeklo 2017

Eind 2016 kwamen we in contact met de kunstcomissie van Az Alma met de vraag om een voorstel in te dienen voor kunst in hun nieuw ziekenhuis.

Uiteindelijk werden we geselecteerd als 1 van de 8 finalisten uit 65 inzendingen en kregen we de kans om rondomrond het nieuwe ziekenhuis een 15 tal locaties van schilderijen te voorzien.

De bedoeling was dat de integratie van kunst in dit schitterende ziekenhuis zou bijdragen aan de ‘healing environment’.

Wij poogden dit te doen door ofwel zichtbare grijze betonwanden te voorzien van kleur en een relevante tekening.

Vanuit het restaurant kijken de bezoekers uit op een plein en de verder gelegen parking van het personeel.

Hier werd gekozen om al deze muren te combineren in 1 grote tekening, waarbij ook de omgeving betrokken werd in het werk.

Op de voorkant van de parking schilderden we berkenbomen, aangezien deze ook groeien achter de parking.

Meer naar rechts toe werd het beeld abstracter, meer gedisorderlined, en werden berkenboom wantsen verwerkt in de tekening.

De muren vooraan op het plein werden omgetoverd tot een vijver-achtige trompe l’oeil.

 

Verder werd ons gevraagd om de inkom van de bezoekersparking te voorzien van kleur zodat bezoekers die toekomen in de parking sneller zouden zien waar de uitgang, traphal en liften, zich bevonden.

Ook het personeel werd niet vergeten, op de -1 verdieping keken een 13-tal bureau’s en vergaderzalen uit op een ‘Engelse koer’ die dienst doet als nooduitgang en technische ruimte. Hier werd de betonmuur gecamoufleerd met tekeningen relevant aan de activiteit van de ruimte’s die hierop uitkijken. Dit heeft vooral het doel om het uitzicht van de mensen die daar werken te verbeteren.

Zie ook de Kunstbrochure van Az Alma

Personeelsparking

AZ Alma – Engelse Koeren

Deze muren staan romdomrond het gebouw, Engelse koeren zijn kleine koeren die lager liggen dan het omliggende terrein en dienen om licht binnen te laten in de -1 verdieping. De personeelsleden keken hier uit op een betonnen wand, daarom werden deze schilderijen aangebracht.

Az Alma bezoekers inkom

In de parking van de bezoekers hebben we een blikvanger gemaakt waar de in en uitgangen zijn.

 

In totaal werkten we 4 maanden aan deze werken, en hebben zo ook de afwerking en opstart van het nieuwe Az Alma kunnen meemaken.

Met hartelijk dank aan de leden van de kunstcommissie voor het vertrouwen!

Henk Vincent referentie Az Alma nieuwbouw
Henk Vincent referentie Az Alma nieuwbouw